En dag i mitt liv

11 april 2024

För ett tag sedan slängde jag ut min gamla trotjänare, 160×200, då den gjort sitt och köpte mig en enkel 90×200 säng. Den har dock gett mig ont i hela kroppen för jag kan inte vända mig ordentligt i sängen – jag har blivit för tjock med åren,  så jag hamnar i lite underliga ställningar under natten då jag ständigt är i rörelse då jag sover. Jag beslöt att satsa min skatteåterbäring på en säng som var lika bred som den gamla och beställde den på IKEA. Paketen var dock för stora för min bil så jag beställde hemkörning och inbärning. Detta skulle ske idag. Så långt allt ok.

Men när de kom släpande på paketen var något fel. Jag såg ingen madrass och en av budkillarna ryckte på axlarna och sa att den låg i paketet. Så jag tittade närmare på paketet och kunde konstatera att det var en soffa och att namnet på ordern inte var mitt. Jag påpekade det och fick en djup suck till svar och en harang på ett främmande språk budkillarna emellan  som lät som en förbannelse. Dock inte riktad mot mig.

De släpade upp två nya paketet och slog ut rutan på utomhusbalkongen i farten, något de inte låtsades om. Sen stack de och jag konstaterade att de glömt ett paket, som jag var tvungen att efterlysa. De kom med det efter en kvart, ciggen i munnen på budkillen som räckte fram det var en hint att jag fick bära upp det själv. ”Det är inte tungt”, sa budkillen, och det var det inte heller.

Efter en halvtimme ringer grannen på och undrade om jag var medveten om att rutan till utebalkongen var trasig. ”Jo”, sa jag. ”Jag ska anmäla det digitalt. De hade sönder rutan när de bar upp mina paket”. Grannen nickade och gick ned till sig. Jag gjorde en anmälan direkt och satte igång att montera ihop min nya säng.

Lasse har godkänt sängen och den är nu hans. Findus får vara där också av ren nåder och jag antar att han står ut med min närvaro också.,

Vad som sedan följde var en ganska smidig montering. Jag är van vid IKEA-monteringar vid det här laget och har inga problem med det bara jag får göra det i min egen takt. Så allt gick bra och sängen tog form. Jag noterade dock att eftersom jag bytt sovrum till ett mindre sovrum så bestod nu detta rum i princip bara av en säng. Inget annat skulle få plats. Nåväl, det är inte hela världen, tänkte jag. Jag kan leva med det. Men sedan när sängen var monterad så kom det stora kraftprovet. Ribborna. Ribborna vägrade ligga kvar utan for hela tiden ned på golvet och när jag lade på resårmadrassen (som är mycket tung) så kollapsade alltihop. Jag fick jobba en timme med att få allt på plats. det var som att lägga plockepinn, för hamnade en ribba lite fel drog den med sig alla andra ned på golvet. Till slut fick jag till det och inatt hoppas jag kunna sova gott i mitt sängrum. Imorgon får vi se vad Heimstaden säger om det sönderslagna fönstret.

Tillråga på allt så kollapsade Liverpool fullständigt i en match som de verkligen hade alla förutsättningar för att vinna. Dags att lägga sig och glömma bort eländet. Imorgon är en ny dag.